Yaşam

Bahar Yorgunluğu Neden Olur? Ne Yapmalıyız?

Bahar Yorgunluğu Neden Olur? Ne Yapmalıyız | Yalnız değilsin! Bahar yorgunluğu hepimizin bahar mutluluğunu düşüren ortak bir derdimizdir. Ve aslında ciddi bir ruhsal ve bedensel zorlanma ve değişim halidir. İntihar vakalarının en çok bahar aylarında olduğunu biliyor muydun?  “Bahar yorgunluğu ve rahatsızlığının” nedenlerini ve karşı önlemleri açıklıyoruz.

Bahar depresyonu
Bahar depresyonu

Bahar Yorgunluğu Neden Olur? Ne Yapmalıyız?

Bahar yeni hayatlar, yeni karşılaşmalar ve yani böylece eğlenceli şeylerle doludur. Ancak acayip bir şekilde yorgunluk hissediyorsun değil mi? Yenilikler başlamak üzere ama alışık değilim, hazır değilim ve hala gerginim. Aslında, ilkbahar aynı zamanda hem yorgun ve hem de iyi hissetmediğiniz bir mevsimdir. Bu yüzden şaşırtıcı bir şekilde düşüşe eğilimli olan ilkbaharda, nasıl hayatta kalacağımızı anlatalım.

Neler Öğreneceğiz?

1 İlkbahar neden bu kadar yorucu?
2 Biyolojik değişiklikler
3 Ruhsal değişim
4 Biyolojik değişimlerde hayatta kalın!
4.1 Uyku eksikliği
4.2 Alerjiler
5 Toplumsal değişim bununla ayakta kalır!
5.1 Restoratif yoga

Bahar neden bu kadar yorucu?

İşyerinde masasında oturan kadın hapşırmaktan helak olmuş durumda ve elinden mendilini düşürmüyor. Sadece baharda bu düşüş yaşanıyor! İlkbaharda böyle bir şey var mı?

  • Motivasyonsuzlar.
  • Depresif hissetmeye eğilimlidirler.
  • Yorgun Hissediyorlar.
  • İyi uyuyamıyorum.

Bunlar baharda yaşanma eğilimi olan bozukluklardır. Bahar ayları neden yorgun ve hasta hissetmeye bu kadar yatkın? Bunun sebebi biyolojik değişimlerin ve sosyal değişimlerin bir anda gerçekleşmesidir.

Bahar Yorgunluğu Neden Olur? Biyolojik değişiklikler

İlkbaharda güneş daha erken doğar, güneş ışığı artar ve ışık erken bir zamandan odanızda parlar. Bu, beynin uyurken erkenden uyanmasına neden olur. Bu nedenle, aynı anda yatsanız bile, iyi uyuduğunuz süre kısalacaktır. Ayrıca geniz gıcıkları, hapşırma da saman nezlesi gibi alerjiler de sığ uykunun nedenlerinden biridir.

Bahar çayı
Bahar çayı

Ruhsal değişim

Bahar, yeni bir hayata hazırlanmak ve hareket etmek için yoğun bir zamandır. Toplumun bir üyesiyseniz, mali yılın geldiği ve bununla birlikte personel değişiklikleri ile de yoğun bir zamandır. Ayrıca okul ve iş yeri değiştirmek, yeni insanlarla tanışmak gibi alışık olmadığınız durumların psikolojik olarak kaygı ve gerginlik hissettirmesi kolaydır.

Artık bahar yorgunluğunun ve çöküşün nedenini bildiğinize göre, hangi önlemleri alabilirsiniz öğrenelim? Burada, biyolojik ve sosyal değişiklikler için önerilen öğeleri ve yöntemleri tanıtmak istiyorum!

Biyolojik değişiklikler bununla atlatılabilir!

Mesela bir bardak bitki çayı. Bitki çayı ile beyaz çiçek papatya bitki çayı içilebilir. Yatmadan önce bitki çayları ile rahatlayın. Ama bir bardağı geçmeyin yoksa tuvalete kalkmaktan yine rahat uyuyamazsınız. Biyolojik değişiklikler arasında “uyku eksikliği” ve “alerji” yorgunluk ve bozukluğun başlıca faktörleridir.

Bahar Yorgunluğu Neden Olur? Uyku eksikliği

Derin uykunun amacı zindelik ve sıcaklıktır. Bunu yapmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

  • YATMADAN ÖNCE AKILLI TELEFONUNUZU, TV’NİZİ VEYA BILGISAYARINIZI KULLANMAKTAN KAÇININ!
  • Yatarken odayı koyulaştır (zorsa göz maskesi vb. kullan)
  • Banyo yatmadan en az 1 saat önce yapılmalıdır.
  • Pamuk ve ipek gibi yumuşak ve hızlı kuruyan pijamalar giyin!
  • Yatmadan önce, zihni ve vücudu rahatlatmak için kafeinsiz ve rahatlatıcı bitki çayları için.
  • bitki çayı için lavanta, gül ve papatya önerilir. Ayrıca, bu bitkilerin esansiyel yağlarının bir aroma kabında yakılması ve yastık veya çarşafların köşelerine bir damla damlatılması önerilir (lekelerden kaçının).
Bahar yorgunluğu nasıl olur?
Bahar yorgunluğu nasıl olur?

Alerjiler için

Polen bahar alerjilerinin bir temsilcisidir. Her şeyden önce, polenleri eve sokmayalım ve vücutta biriktirmeyelim. Aşağıdaki önlemleri öneririz:

Dışarıda naylon veya polyester gibi polen yapışması zor kıyafetler giyin. Statik elektriği önleyen veya giysi yüzeyini pürüzsüzleştiren yumuşatıcılar ve antistatik ajanlar kullanın. Evin kapısını açmadan önce giysi ve çanta yüzeyini temizleyin. Eve döndükten sonra el yıkama, boğaz temizleme ve yüz yıkama netipot (burun lavajı) yapın.

Ve şaşırtıcı derecede bilinmeyen netipot (burun lavajı) nedir? Düşündüğünüz gibi, vücut sıcaklığında (36 ° C) solüsyon kullanırsanız, neredeyse hiç ağrı yoktur ve burnun mukoza zarına yapışmış polenler böylece yıkanabilir. (Burnunuzda veya kulağınızda bir hastalık varsa, lütfen doktorunuzdan rehberlik alın.)

Bahar Yorgunluğu Neden Olur? Ruhsal değişimde bununla ayakta kalınır!

Bahar aylarında özellikle baygın gibi yatma halleri görülebilir. Basit malzemelerle kolay bir duruşta restoratif yoga ile iyileşmek mümkündür. Sosyal değişimin psikoloji üzerinde büyük bir etkisi vardır. Ve psikolojik stres ve gerginlik fiziksel bir rahatsızlığa neden olabilir. Böyle zamanlarda yoga önerilir. Birçok yoga türü arasında, restoratif yoga özellikle tavsiye edilir.

Restoratif yoga

Restoratif yoga “yeniden yapılandırılma” restore etmek, gençleştirmek, restore etmektir gibi anlamları vardır. Normal bir pozda gerçekleştirilen yoganın aksine, vücudu desteklemek ve kolay bir duruşta poz vermek için çok sayıda prop (kemer destek battaniye kayışı) kullanılması ile karakterize edilir. Vücut ne kadar çok desteklenirse, o kadar fazla gönül rahatlığı doğar ve vücutta gizlenen gereksiz gerginlik, stres ve kaygıyı azaltarak tamamen rahat bir duruma yol açar. Bu nedenle, yeni hayatınızda hissettiğiniz kaygı ve gerginliği yavaşça çözmek için mükemmeldir.

Restoratif yoga
Restoratif yoga

Nasıldı? Bu kış soğuktu ve sert geçti, taze ilkbahar mevsimler arasındaki fark nedeniyle giderek daha fazla depresyona sebep olabilir. Ancak kolayca benimsenebilecek ve parlak bir şekilde atlatabileceğiniz bir bahar için önerilerimizi uygulamaya çalışın! Mutlu Baharlar…

Semih Bulgur

l am a knowledge worker who works hard to make you informed about original knowledges from international sources!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.