İnsan

Basketbolcu Olmak İçin Neler Gerekir?

Basketbolcu Olmak İçin Neler Gerekir | Aslında basketbolcu olmak için somut bir gereklilik yoktur. İster arka bahçede uydurma çemberlere basket atmaya çalışın ister bir gün adınıza üretilmiş basketbol ayakkabılarınızla milyon dolarlık sözleşmelere imza atın. Fark etmez herkes özgürce bu sporu yapabilir. Ancak, bazılarını kontrol edebileceğiniz, bazılarını ise kontrol edemediğiniz faktörler vardır. Ve bunlar pota kariyerinizin ne kadar ileri gidebileceğini belirlemede kilit rol oynayacaklardır.

Basketbolcu Olmak, Boyunuz Kaç?

Bir basketbol takımını havaalanında fark etmek genellikle çok kolaydır. Onlar uzun boylu adamlardır. Diğer sporlardan daha fazla, basketbol uzun boylu insanlar için olan bir oyundur. Ortalama bir Amerikalı erkek, 69.4 inç boyunda veya 1.80 cm civarında bir boya sahiptir. Ortalama bir Amerikalı kadın, 63.8 inç – yaklaşık 1.50 cm civarındadır.

Basketbol kariyeri
Basketbol kariyeri

Ancak bu tipik yükseklikler genellikle sizi basketbol sahasındaki en küçük oyuncu yapar. Tipik bir NBA maçında zirve 2,5 metreyi bulabilir. Sahadaki en küçük oyuncular olan gardiyanlar genellikle 1.80’in üzerindedir. Nedeni: Bir basketbol potası 3 metre yüksekliğindedir. Bu yüzden ne kadar uzun olursanız, o kadar çok yerleşik avantaj elde edersiniz.

Dayanıklılık!

Başarılı bir basketbol oyuncusu olmak için mükemmel bir dayanıklılığa sahip olmanız gerekir. Victoria Teknoloji Üniversitesi ve Avustralya tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada şu görüldü. Oyuncular standart bir oyunda ortalama 14 saniye süren ve kalp atış hızlarını zirve seviyelerine yakın yükselten 105 “yüksek yoğunluklu çaba” gerçekleştirdiler. Zaman zaman neredeyse kesintisiz sprintlerle bir Formula 1 yarışına benzeyen çok hızlı tempolu bir spordur. Tüm bunlara koşu, atlama, fiziksel temas ve diğer güç gerektiren hareketleri ekleyin. İyi oynamak için iyi durumda olmanız gereken bir sporunuz var.

Basketbolcu Olmak! Atletizm ve Çeviklik

Yükseklik ve dayanıklılık hedefiniz için yardımcı olsa da basketbol büyük ölçüde atletizme de dayanır. Basketbolcular genellikle skor, ribaund ve şutları engellemeye yardımcı olan olağanüstü bir sıçrama yeteneğine sahiptir. Çevik olmanıza da yardımcı olacak şekilde, bu spor sık ve aniden yön değiştirme yeteneği de gerektirir. Aslında, Tunus’taki Ulusal Spor Tıp ve Bilim Merkezi tarafından yapılan bir çalışmada çeviklik, sporun elit oyuncuları arasında belirgin bir ortak nokta olarak tanımlandı.

"<yoastmark

Basketbolcu Olmak! Güç ve Mental Dayanıklılık, Zihinsel Zindelik!

Basketbol, futbolla aynı şekilde bir “temas sporu” olarak kabul edilmese de ceza almadan rakibinizle mücadele edebilmelisiniz. Çok fazla fiziksel temas içerir. Rakibinizin hem hücumda hem de savunmada sizi alt etmesini engelleyecek güce ve sertliğe sahip değilseniz, başarılı olmak için mücadele etmeniz zorlaşır. Zihinsel zindelik te önemlidir. Üst üste birkaç şut kaçırdıktan veya rakibinizin takımınıza basket atmasına izin verdikten sonra bile en yüksek öz güvenle oynamaya devam edebilmeniz gerekir.

Basketbolda Kısalığı Avantajınıza Nasıl Kullanabilirsiniz?

Eski bir basketbol atasözü der ki “koçluk yapmıyorsanız kısa boylu olmazsınız!” Birçok insan harika bir basketbol oyuncusu olmak için uzun boylu olmanın ve potanın üstünde oynamanın gerektiğine inanır. Ayrıca Ribaundları çekmeniz, şutları engellemeniz ve canavar smaçlarını atmanız gerektiğini düşünüyorlar. Power Basketball, büyük adamların oynadığı basketbolun sahasının sadece yüzde 7’sini oluşturduğunu söylüyor. Yani topu idare etme ve diğer temel becerileri yürütme yeteneğinizin, boyutunuzdan çok daha önemli hale gelebileceğini işaret ediyor.

Basketbolcu Olmak! Lider Oyun Kuruculuk!

Daha kısa oyuncular genellikle bir guard pozisyonunda oynarlar ve basketbolu zeminde yukarı ve aşağı ilerletmekle sorumludurlar. Top çevirme becerilerinizi geliştirmek için sürekli dribbling dönüşleri sizi takımınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirecektir. Çünkü büyük adamlar genellikle basketbolu da ağır kalırlar. Oyunun büyük bir çoğunluğunda top elinizde olacağı için, koçunuz antrenmanlarda ve oyunlarda lider olacağınıza güvenecektir. Bu nedenle oyunu yürütme yeteneğinizi göstermek büyük ölçüde sizi geliştirecektir.

Profesyonel basketbolcular
Profesyonel basketbolcular

Hızlı Olmak

Boy kesinlikle bir basketbolcuya yardımcı olsa da çabukluk ve dayanıklılık başarınız için çok daha önemli faktörlerdir. Tipik bir lise basketbol maçında, oyuncular bir buçuk mile kadar koşabilir. Yani yaklaşık her iki saniyede bir yön değiştirebilir ve ortalama 105 sprint yapabilir. Basketbol sahası 30 metre uzunluğundadır. Yani daha hızlı oyuncu önce potaya gidecek ve boya bakılmaksızın basket atmak için daha çok fırsata sahip olacaktır. Hızlı dönüşlerle kas lifleri geliştirmek için bir egzersiz rutini yapmak oyununuza çabukluk katacaktır. Ayrıca sizi takımınız için değerli bir varlık haline getirecektir.

Kayayı Delmek!

Top atma becerilerinizi ve çabukluğunuzu geliştirdiyseniz, savunmanın sizi durdurması zorlaşacaktır. Ayrıca takım arkadaşlarınız için skor fırsatları yaratmanız kolaylaşacaktır. Takım arkadaşları ile işbirliği ve onlara topu geçirme yeteneğini eklemek, sizi bir basketbol takımı için vaz geçilmez yapar. Takım arkadaşlarınıza basket fırsatları sağlayarak ne kadar özverili olursanız, o kadar çok değeriniz artacaktır.

Basketbolcu olmak NBA
Basketbolcu olmak NBA

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.