Tarih
-
Çağrı Filmi Nasıl Çekildi? Tarihsel Analiz. Eşsiz bir Film!
Bundan 46 yıl önce çekilmesine rağmen bu filmin üstüne İslamiyet'i anlatan daha etkileyici, doğru ve daha güzel bir film çekilememiştir. İnanan ve inanmayan birçok insanın kalbinde yer etmiş ve kült haline gelmiş bir filmdir. Peki bu efsane filmin sırrı neydi. Tarihsel doğruluk, kurgu ve İslami açıdan bu eşsiz filmin incelemesi!
-
18 mart Çanakkale Savaşı Tarihi ve Gelibolu Muharebesinin Önemi!
Savaşı kazandıran yüreklerdeki vatan sevgisi, namus ve inançtır. Emperyalistlerin teknoloji ve gücü sadece tek dişi kalmış bir canavar olur. Çanakkale'de, Viatnam'da, Afganistan'da, Çeçenistan'da, Kuba'da ve belki de Ukrayna'da masumlar, vatanseverler ve inananlar galip gelecektir. İnşallah!
-
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tarihçesi Nedir? Dünyada Nasıl Kutlanıyor? Kadınlara Mimoza Çiçekleri
Günümüzde modern kadın bir çok haklara sahiptir. Bu sebeple bazı konularda erkekleri geçtiklerini bile söyleyebiliriz. Peki, kadınlar bu günlere nasıl geldiler? Hiç kolay olmadı ter, kan ve göz yaşı! Bu güne en çok kadınlar sahip çıkmalıdır!
-
İçki satış yasağı! Bu yasağa önce Padişahlar uysaymış iyi olurmuş!
İçki satış yasağı bir çok ülkede ve Osmanlı'da da bazı dönemlerde uygulanmıştır. Hatta şimdi bile bazı saatlerde içki satışı yasaktır.
-
Gayrimüslimler tarihi ve Osmanlı Yasakları!
Osmanlı'da Gayrı Müslümlerin Yaşamı, Osmanlı padişahları kendi topraklarında yaşayan farklı inanç mensuplarına, kendi inançlarının ve hattâ hukuklarının gerektirdiği şekilde yaşama imkânı tanımıştır.
-
Cariye Nedir? Osmanlıda Cariye Satma ve Nikah Yasağı
Fakat o dönemden sonra bu şenlikler yapılmamaya ve padişahlar câriye olan eşlerine nikah kıymamaya başlamışlardır.
-
Çingene nedir? Osmanlı’da Çingeneler! Ata Binmeleri Neden Yasaktı?
Çingene denmesinden hoşlanmıyorlar bu sebeple Roman diye çağrılıyorlar son zamanlarda. Toplumun önemli bir parçasını oluşturan genellikle gezici yaşayan kendi içlerine kapalı yaşayan insanlarımızdır.
-
Müslüman olmayanlar Osmanlıda Nasıl İbadet Ediyorlardı?
İslamiyet'in ve Osmanlının tavrı baskıdan ve zorlamadan yana olmamıştır. Her dinin takipçileri, kendi dinlerini kimseyi rahatsız etmemek şartıyla yaşayabilmişlerdir.