Tarih

Gece Eğlencesi Müzik yasağı ve Osmanlı

Gece Eğlencesi Müzik yasağı ve Osmanlı Yasağı | Osmanlıda olduğu gibi Dünyada da gece hayatı için plan yapılmaması gereken bazı ülkeler var. Bu ülkeler İslami nedenlerle veya ayyaşlar ve aşırısı ses gibi nedenlerle gece hayatını veya alkollü içecekleri yasakladı. İşte Alkol Ve Gece Hayatının Kendi Bölgelerinde Yasaklayan Ülkelerin Listesi.

Gece Eğlencesi, Suudi Arabistan

Suudi Arabistan’da gece hayatı tamamen yasaklandı. Gece hayatının yanı sıra, tüm ülkede her türlü alkollü içeceğe kesinlikle izin verilmez. Nargile ve Grand caddeleri Suudi Arabistan’daki insanlar için sosyal yaşamın tek kaynaklarıdır. Suudi Arabistan’daki kadınlar, yalnız yürüyemez veya dışarıdaki yabancılarla konuşamaz.

Onlarla yalnızca çevrimiçi olarak iletişim kurabilirsiniz veya tesadüfen biriyle tanışabilirsiniz. Suudi Arabistan’da sinema, tiyatro, konser ve hatta müzikal etkinliklere izin verilmiyor. Suudi Arabistan’a seyahat ederken daha fazla bilgi aldığınızdan emin olun.

İran

İran’da gece hayatı ve alkollü içeceklere kesinlikle izin verilmemektedir. Nargile ve Nargile kafeler insanların eğlendiği en ünlü yerdir. Ayrıca, caddeler ve restoranlar İran’da günlük yaşamda sosyal aktiviteler olarak kabul edilebilir. Aslında İranlı erkeklerin gizlice buluştuğu ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gitar çalmanın, dans etmenin, film izlemenin tadını çıkardıkları gizli bir dünya daha vardır.

Gece Eğlencesi Osmanlı
Gece Eğlencesi Osmanlı

Afganistan

Şeriat tarafından yönetilen başka bir ülke, gece hayatına veya herhangi bir alkollü içen içkiye izin verilmiyor. Shsiha Evleri Afganistan’da tek eğlence yeri.

Gece Eğlencesi: GAYR-I MEŞRU EĞLENCELER HAKKINDA YASAKNÂME,

Sakıncalı eğlenceler hakkında yasak, Osmanlı Devleti altı yüz yıllık ömrü süresince bir takım suistimaller dışında İslâm Hukuku’nu ve şer’i şeriatın ahkamını nasıl uyguladığı, arşivlerdeki vesikalardan açıkça anlaşılmaktadır. Şer’-i şerifin hükümlerini yerine getirmek için kanunnâmeler hazırlanmış, avama bir takım yasaklar uygulanmıştır. Kanuni Sultan Süleyman devrindeki yasaknâmeler arasında gayr-i meşru eğlenceler için hazırlanan yasaknâmeler de
vardır.

Eğlenmek yasak,

Kanuni Sultan Süleyman; bir kısım cemiyetlerde davul zurna çalınıp gayr-ı meşru bir tarzda yapılan eğlenceler hakkında hazırlatmış olduğu yasaknâmede, bayram günlerinde avama açık yerlerde davul, zurna, def gibi çalgı aletlerinin çalınıp, kadınlı erkekli eğlenceler düzenlenmesini, İslâm’a aykırı tarzda oyunlar oynanmasını kat’i bir dille yasaklamıştır.

Gece Eğlencesi, Sakıncalı eğlenceler hakkında yasak;

Bununla beraber 1899 Yıldız Sarayı Hümâyûnu Başkitâbet Dâiresi’nden Ramazan ayında. Ve ayrıca mübarek gün ve gecelerde yapılan bazı uygunsuz gösterilerin yasaklanmasına dair bir bildiri yayımlanmıştır. Böylece bu tarz eğlencelerin katiyetle yasaklandığı bildirilmiştir.

semihbulgur.com

Related Articles

Adblock Detected

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.