Ofis malzemeleri ve kimyasal zehirlere karşı doğal çözüm önerileri!

Ofis malzemeleri ve kimyasal zehirlere karşı doğal çözüm önerileri | Evimizde kullandığımız eşyalarda olduğu gibi ofiste kullandığımız malzemelerde de bir çok kimyasal ile temas halindeyiz. Peki bunların sağlığımıza verdiği zararlar nelerdir? Ayrıca hangi doğal yöntemlerle bu zararları ve zehirleri engelleyebiliriz?

Ofis malzemeleri: Fotokopi, Yazıcı, Faks Makinaları,
Her ne kadar artık kuru sistem makinalar kullanılsa da ozon gazı ifrazatı meydana gelir. Yani ortaya çıkan ozon gazı yoğun çalışma durumunda 0.1 ppm seviyelerini aştığında zararlı hale gelmektedir.
Ne yapmalı?
Bu cihazların bulunduğu mahaller iyi havalandırılmalıdır.
Ofis malzemeleri: Kağıtlar
Selüloz esaslı olup genelde zararsız olup plastikle kaplı olanlara dikkat etmek gerekir. Karbonsuz kopyalı kagıtların içerdiği “poliklorbiphenil” göz, deri ve boğaz allerjisi ile yüksek miktarda alındığında karaciğer hasarı ve kansere neden olabilir
Ne yapmalı?
Mümkün olduğunca geri dönüşümlü kağıtlar kullanarak ormanların korunmasına katkıda bulunabilirsiniz. Kendinden karbonlu kağıtlar yerine eski yöntem karbon kağıdı kullanabilirsiniz.
Bilgisayarlar:
Araştırmalar, bilgisayar önünde uzun süre oturanlarda; gözlerde tahriş, çift görūş, asabiyet, stres, boyun ve bel ağrıları ve baş ağrısı sorunlarının fazla olduğunu göstermektedir. Bazı çalışmalar elektromanyetik radyasyonun etkili olabileceğini göstermektedir. Yani kişinin cihazlara yakın olunmasının kan kanserine sebep olabileceği iddia etmektedir.

Ne yapmalı?
Düz ekran bilgisayar kullanmalı, bilgisayar fişi topraklı olmalıdır. Ayrıca ekrannından 70 cm uzakta çalışmalı, çalışmadığı durumlarda elektrik kablosunun fişini çekmelidir. Statik elektriği elimine etmek için, ortamda lifli canlı bitkiler bulundurmalıdır. Bunun yanında mümkünse odanın hem havasını temizleyen hem de odaya bol miktarda negatif iyonlar veren hava iyonizerleri kullanmalıdır. Bu cihazı kullanarak farkı hemen algılayabilirsiniz.
Yapıştırıcılar:
Yapıştırıcıların ham maddeleri; “fenol, etanol, naftalen, formaldehid, vinilklorit, epoksi ve akrilinitril” esaslıdır. Ayrıca bunların hepsi zehirli buharlar çıkarttıklarından bunların koklanması sonucunda doğum hasarlan, kanser ve genetik sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
Ne yapmalı?
En uygun yapıştırıcılar, polivinilasetat plastiğinden yapılan beyaz tutkaldır. Ayrıca alifatik plastik reçinesinden yapılan sarı ağaç tutkalı olabilir.
Doğal yapıştırıcı: İsterseniz kendi yapıştırıcınızı şu şekilde yapabilirsiniz:
4 kısım beyaz un ile 6 kısım suyu iyice karıştırın! Daha sonra 2-3 kaşıklık hacme varıncaya kadar kaynatın. Ondan sonra daha düşük sıcaklıkta 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. İşte oluşan solüsyon doğal yapıştırıcıdır. Ayrıca beyaz un yerine mısır nişastası da kullanabilirsiniz. Ayrıca ofiste otururken kalemlerinizi kemirmemeye özen gösterin!