Sağlık

Şeker hastalığı diyabet nedir? Stresten ve iç organlardan nasıl etkilenir!

Hareket sistemi ve migren

Şeker hastalığı diyabet nedir | İnsülin eksikliğine ya da etkinliğinin azalmasına bağlı olarak karbonhidrat metabolizmasının bozulması sonucu ortaya çıkan belirti ve yakınmaların tümüne şeker hastalığı adı verilir. Belirtileri arasında çok yemek yeme, çok su içme, çok ve sık idrar
çıkarma başta gelir. Hastalar bitkinlik, ağız kuruluğu gibi belirtilerden yakınırlar. Bunlara baş ağrısı, baş dönmesi de eklenebilir.

Diyabet Nedir? Diyabet hastalığında vücudunuz ya yeterli insülin yapamaz ya da olması gerektiği gibi şekeri kullanamazsınız. Diyabet vücudunuzun enerji gıda dönüşümünü etkileyen kronik (uzun ömürlü) bir sağlık bozulması durumudur. Yediğiniz yiyeceklerin çoğu şekere (glikoz olarak da adlandırılır) bölünerek kan dolaşımınıza salınır.

Şeker hastalığı diyabet nedir? İç salgı bezi hastalıkları,

Kan şekeriniz yükseldiğinde pankreasınıza insülin salgılayacağına işaret eder. İnsülin enerji olarak kullanılmak üzere vücut hücrelerine kan şekerini götürme konusunda bir anahtar gibi davranır.

Eğer diyabetiniz varsa, vücudunuzun ya yeterli insülin yapmaz ya da yaptığı insülini kullanamazsınız. Yeterli insülin yoksa veya hücreler insüline yanıt vermiyorsa, çok fazla kan şekeri kan dolaşımında kalır. Bu da bir çok sağlık sorununa yol açar.

Şeker hastalığı diyabet nedir?

Şeker hastalığı diyabet soya çekimle çekinlik (resesif) olarak geçer. Hastalığın genç ve erişkin olmak üzere iki tipi vardır. Erişkinler arasında genç tipi, gençler arasında erişkin tipi şeker hastalığına rastlanır. Genç ve erişkin tipi şeker hastalığının ortaya çıkmasında, uzun süren zorlanmaların, stresin etkili olduğu gözlenmiştir.

Hipertiroidi:

Hipertiroidi: Tiroid salgısının kandaki düzeyinin artmasıdır. Bu artma tiroid bezinin bir bölümünün büyümesi ve salgı işlevinin hızlanması nedeniyle olduğu gibi, hipofiz önlobundan salgılanan tirotropun kandaki düzeyinin yükselmesi sonucu da görülebilir.

Çoğunlukla 20-40 yaşları arasında ve kadınlarda daha sık görülür. Hipertiroidi durumunda kalp vurum sayısında artma, kalp ritminin bozulması, ellerde titreme, terleme, iştah artması, ishal, zayıflama gibi belirtiler ve kaygı, öfke, sıkıntı, tedirginlik, halsizlik gibi yakınmalar vardır.

Hareket sistemi:

Hareket sistemi: Kas-kemik sistemi bozuklukları ve hastalıklarında, benlik gelişmesi sürecinde özsever (narcissistic) dönemdeki anne bağımlılığının ve bastırılmış öfkenin rol oynadığı öne sürülmüştür. Bu hastalıklarda görülen ağrılar ve hareket güçlüğü, bastırılmış duyguların yarattığı kaygı karşısında ortaya çıkan bir savunma düzeni olarak yorumlanmıştır.

Migren:

Migren: Zaman zaman ortaya çıkan, şiddetli yarım baş ağrısıyla birlikte çeşitli belirti ve yakınmaların da yer aldığı bir baş ağrısı tipidir. Genel olarak yarım baş ağrısından önce kaygı, sıkıntı, tedirginlik gibi yakınmalar ortaya çıkar. Bunları görme bozuklukları, görme alanında lekeler izler.

Başlangıçtan yaklaşık bir saat sonra baş ağrısı doruğa erişir. Bulantı artar, kusma olur. Baş ağrısı yerleştikten sonra bitkinlik, ruhsal çöküntü, titreme görülür.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.