Sağlık

Ağız kokusu neden olur? İyileştirme için uzman önerileri!

Ağız kokusu neden olur? İyileştirme için uzman önerileri | Bu koku, aynı zamanda ağız halitozis olarak adlandırılır. Bazen utanç verici olabilmekte, bazı durumlarda da anksiyete neden olabilmektedir. Bu sebeple mağaza raflarının sakız, nane, ağız yıkma losyonları ve kötü nefes mücadele için tasarlanmış diğer ürünler ile dolup taşmasını hiç şaşırtıcı değildir. Ancak bu ürünlerin çoğu sorunun nedenini ele almadıkları için sadece geçici önlemlerdir.

Bazı gıdalar, sağlık koşulları ve alışkanlıklar kötü nefes nedenleri arasında yer alıyor. Birçok durumda, düzenli uygun diş hijyeni ile kötü nefesi engelleyebilirsiniz. Basit öz bakım teknikleri bazen sorunu çözemez! Bu durumda, daha ciddi şeylerin ağız kokusuna neden olmadığından emin olmak için diş hekiminize veya doktorunuza başvurun!

Ağız kokusu kişinin hem kendisini, hem de çevresini rahatsız eden bir durumdur. Sadece oruçlu birinin ağız kokusu güzeldir! Peki ağızda kötü koku nasıl olur?

Ağız kokusu neden olur? AĞIZDA FENA KOKU (HALİTOZİS),

Ağız kokusunun nedenleri:

En sık rastlanan nedenler diş ve diş eti bozukluklarıdır. Dişler arasında kalan besin artıkları, çürük dişler, temiz tutulmayan protezler, paslı dil, piyore denilen irinli diş eti iltihapları, ağzı kötü kokutan rahatsızlıklardır.

Ağız kokusu nasıl olur?

Bademciklerin iltihaplanması, aftöz ülserler, sinüzitler, dil, damak, yutak, ağız tabanı kanserleri, nazafarinks tümörleri. Bronş ve akciger hastalıkları (apse, tüberküloz, kanser vs.). Sindirim sistemi hastalıkları (yemek borusu divertikül kanserleri) mide fıtığı, mide kanseri, gastritler (özellikle midede camplio bacter ploridi adında bir bakterinin varlığında).

Belirtileri;

Kötü nefes kokuları, kaynağına veya altta yatan nedene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazı insanlar çok az veya hiç ağız kokusu olsa bile nefesleri hakkında çok fazla endişe ederler. Ayrıca bazıları da ağız kokuları vardır ve bunu bilmiyorlar. Kendi nefesinizin nasıl koktuğunu değerlendirmek zordur. Bu sebeple yakın bir arkadaşınızdan veya akrabanızdan kötü nefes sorularınızı onaylamalarını isteyin!

Ne zaman bir doktora görünmelisiniz?

Eğer ağız kokusu varsa, ağız hijyeni alışkanlıkları gözden geçirin! Yemek yedikten sonra dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın, diş ipi kullanın ve bol su için! Bunun gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapmak kokuyu gidermeye yardımcı olabilmektedir.

Bu tür değişiklikler yaptıktan sonra ağız kokusunuz devam ederse, diş hekiminize görünün. Diş hekiminiz daha ciddi bir durumun ağız kokusuna neden olduğundan şüpheleniyorsa, kokunun nedenini bulmak için sizi bir doktora yönlendirebilir.

Fena koku!

Ağızda fena koku hisseden bir kişi öncelikle diş hekimine, kulak-burun-boğaz uzmanına görünmelidir. Daha sonra akciğer, yemek borusu, mide röntgen ve endoskopik olarak tetkik edilmelidir. Bunlarla sonuca ulaşılmazsa yukarıda yazılan bütün nedenler araştırılmalıdır.

İlgili Makaleler

Reklam Engelleyici Algılandı

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.