Deodorantlar, ter önleyiciler ve kimyasallara karşı Doğal alternatifler
Deodorantlar, ter önleyiciler ve kimyasallara karşı Doğal alternatifler | Bu ürünlerin içinde bulunan ve terlemeyi durduran kimyasallardır. Yani “Aluminiumchlorid, zirconiumchlorid, zinc phenolsulfat, aluminium sulfat, zirconyl chlorid” gibi kimyasallardır. Bunlar koltuk altı kıl keseciklerinde iltihaplanmalarına neden olabilirler. Ayrıca deri tahrişlerine de sebep olabilirler. Bunların yanında vücutta alüminyum konsantrasyonunun artmasına bağlı olarak beyin hasarlarına ve Alzheimer hastalığına sebep olabilirler.
Bazı koltuk altında kullanılan preparatlarda koruyucu olarak kullanılan “paraben”lerin de önemli zararları olabilir. Yani sık kullanılmaları halinde göğüs kanserine neden olabileceği bir kısım bilim adamı tarafından açıklanmıştır.
Deodorantlar, ter önleyiciler sağlıklı mı?
Ayrıca ürünlerde zehirli kimyasallardan “amonyak, formaldehit, quaternium 18, suni esans, BHT, BHA, sentetik boyar maddeler” bulunabilir. İçinde, kanserojen nitelikte “FDC blue-1, FDC yellow-5, FDC green-3, DC red-33, DC green-5, FD Cred-4, FDC yellow-6″ boyaları bulunabilir.
İçinde ter önleyici kimyasal içermeyen preparatlarda bakteri öldürücü niteliktedir. Ancak karaciğer hasarına neden olabilecek “Triclosan” kimyasalı bulunabilir. Unutmamalıdır ki, terleme vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan doğal bir olaydır. Yani terleme önlenmesi son derece yanlış bir tercihtir. Doğa her şeyi bizden daha iyi bilir. Ayrıca doğayı değiştirme çabası kendimize ve çevreye verebileceğimiz en önemli hasardır.
Çubuk şeklinde olan ve içeriğinde magnezyumoksit ve zincoksit olan deodorantlar diğerlerine göre daha az tahriş edici olabilirler.
Deodorantlar, kimyasallar: Ne yapmalı?
Kullanabileceğiniz en mükemmel deodorant karbonattır. Yani evet, şu bildiğiniz mutfaklarda kabartma tozu olarak kullandığınız karbonat. Duş yapıp daha sonra kuruduktan sonra bir tutam karbonatı koltuk altınıza sürün. İşte bu kadar ter kokusundan kurtuldunuz!
Antiperspirantlar ve deodorant sağlıklı mı:
Deodorantlar vücut kokusunu azaltmak için farklı şekillerde çalışır. Antiperspirantlar teri azaltarak çalışırlar. Bunun yanında deodorantlar cildin asitliğini artırarak çalışır.
Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Güvenilir Kaynak deodorantları kozmetik olarak kabul eder. Temizlemeyi veya güzelleştirmeyi amaçlayan bir ürün olarak tanımlarlar. Antiperspirantları ise bir ilaç olarak kabul ederler. Hastalığı tedavi etmeyi veya önlemeyi veya vücudun yapısını veya işlevini etkilemeyi amaçlayan bir ürün gibi…