Güzel Bilgiler

Ayak Banyosu Nedir? Nasıl Yapılmalı?

Ayak Banyosu Nedir? Nasıl Yapılmalı | Geçen yüzyıllarda çok kullanılan bir uygulamaydı. O zamanlar sayısı az
olan banyolar, ancak çok zenginlerin evinde bulunurdu. Günümüzdeki banyolar, küvet ve küçük yuvarlak tekneleri ve ayak banyosu alışkanlığını yok etmiştir.

Ayak Banyosu Nedir? Nasıl Yapılmalı?

Bu aslında üzücü bir sonuçtur. Çünkü her gün duş ya da banyo yapsak da, ayakların her akşam özenle yıkanmaya gereksinimleri vardır. Bu, günün terlemelerini geçirmek, sağlık ve hatta rahatlık için çok gereklidir.

Olanak bulduğunuz sürece, çok yararlı olduğu söylenen, 10 dakikalık ayak banyosu yapın. Banyo için soğuğa yakın, ılık suyu seçin. Beğeninize uygun, güçlendirici deniz tuzu, ya da yumuşatıcı yağ ekleyin. Suda uzun süre kalmayın. Çünkü uzun süreli ayak banyosu dik durmayı tehlikeye sokacak biçimde doku ve kasları yumuşatır.

Ayak banyosu kadar basit bir şeyin bir bireyi sakinleştirebilmesi ve aynı zamanda huzur durumuna ulaşmasına yardımcı olması gerçekten şaşırtıcıdır. Ayak banyolarının yapımı kolaydır ve hayattaki çoğu şeyde olduğu gibi, keyifli olması için dengelenmesi gerekir. Ayak banyosunun nasıl yapılacağını öğrenmek, bir iksirin nasıl hazırlanacağını öğrenmek gibidir. Hepsi malzemelere ve miktarlara bağlıdır.

Ayak Banyosu Nasıl Yapılmalı?

Ayağın düzinelerce farklı basınç noktası vardır. Vücut ayak tabanlarına bağlıdır ve bu noktalara baskı uygulamak stresi hafifletmeye ve zevk almaya yardımcı olabilir. Bu nedenle yorucu ve uzun bir günün ardından rahatlamak ve meditasyon yapmak için harika bir yoldur. Bunların dışında, farklı ağrı ve rahatsızlık türlerini yönetmeye de yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, diyabet veya kötü periferik dolaşıma neden olan hastalıklardan muzdarip olanların sıcak ayak banyoları yapmaları önerilmez. İsterlerse, maksimum sıcaklığı 103 F ve 39 Santigrat derece tuttuklarından emin olmaları gerekir.

Ayak Banyosu Nasıl Yapılır: Temel Bilgiler

İyi yıkanmış ve iyi kurulanmış ayaklar daha az acı verir, daha yumuşaktır. Gereksinime göre topuğunuz için yumuşatıcı ya da yapışkan bir yağ, günlük bakım için nemlendirici krem, güçlendirici losyon ve özel bakım maddeleri kullanılabilir.

Banyo ile uygulayacağınız ayak jimnastiği daha kolay ve daha etkilidir.

Bir ayak banyosunun ılık su olan tabanı, iyi bir deneyimin temelidir. Su dışında, bir bardak kabartma tozu veya tuz da iyi bir temel bileşendir. Tuz ve sodanın grenli doğası, onları ayaktaki tüm basınç noktalarına dokunmak için mükemmel kılar. Ayrıca, bu bileşenler herhangi bir yan etki olmadan başka bileşenler de ekleyebilmenizi sağlayacaktır.

Genel Kullanım

Bitkisel bir ayak banyosu, uzun bir günün ardından tazeleme olarak harika olabilir. Şişmiş ayaklar, yanma ve genel rahatsızlıklar için önerilir veriyoruz. Biraz su kaynatarak başlayın, sonra bazı otlar ekleyin; nane yaprakları veya papatya çiçekleri genel rahatsızlık ve şişmiş ayaklarla harika çalışacaktır.

Otlar, yüzmeyeceklerinden emin olmak için bir beze sarılmalıdır. Su demlendikten sonra, tolere edilebilir bir sıcaklığa ulaşmasına izin verin. İşiniz bittiğinde, tabanları ıslatın. Tuzla oynayın ve bu basit ama çok etkili bir ev ilacının iyileştirici güçlerinin tadını çıkarın.

Ayak Banyosu Nedir? Mantar İlacı

Ayak mantarı utanç verici ve çok sinir bozucudur. Ancak bazen kaçınılmazdır. Kremleri kullanmak yardımcı olur. Fakat hiçbir şey ayakları iyi, aromatik bir ayak banyosu gibi temizleyemez. Aslında, meraklıları bunu herhangi bir ayak mantarından kurtulmanın en hızlı yollarından biri olarak görüyorlar. Ek olarak, bir ayak banyosu da mantar enfeksiyonlarının ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olmak için harika bir yoldur.

Bir havzaya veya herhangi bir kaba doğru miktarda ılık su koyun, ardından bir çay kaşığı tuz veya kabartma tozu ve birkaç damla beyaz sirke (şarap veya elma şarabı) ekleyin. Isı ve sirke çözeltisi, tuz veya sodanın ovma özellikleri ile birleştiğinde, mantarın zamanında çıkarılmasına yardımcı olacaktır.

Hoş olmayan bir kokudan kaçınmak istiyorsanız, karışıma bir veya iki damla uçucu yağ eklemekten çekinmeyin. Ayrıca, kekik ve nane esansiyel yağlarının küflerle mücadelede yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bununla birlikte tabanları bir taş veya fırça kullanarak ovalamayı da tercih edebilirsiniz.

Siğillerden Kurtulmak

Bazı insanlar siğil sorunu yaşar ve bu konuda yapacak pek bir şey yoktur. Siğiller ağrılı hale gelebilir, görüntüleri rahatsız edici ve nahoştur ve gerçekten hızlı yayılabilirler. Ayak banyoları, siğillerin ayak tabanından çıkarmanın harika bir yoludur.

Hazırlamak için, plastik bir kapta, çözeltinin cilde nüfuz edebilmesi için biraz sirke ve çok sıcak su karıştırın. Ardından, ayakları karışıma en az 15 dakika batırın. Cilt çözülmeye başlayana kadar bunu gerektiği kadar yapın.

Hala cilde yapışıyorsa, yumuşamış siğili hiçbir şekilde çıkarmaya çalışmamalısınız. Bu açık bir yaraya ve hatta kalıcı bir yara izine neden olacaktır. Sadece durulayın ve çıkarmak güvenli hissedene kadar durulamayı tekrarlayın.

Ayak Banyosu Nedir? Soğuk Algınlığı Yönetimi

Soğuk algınlığı yönetimi için aromatik bir banyo önerilir. Bu nedenle, tuzu biraz sıcak suyla ve nane esansiyel yağ damlalarıyla karıştırmalısınız.

Ayaklarınızı ıslatın ve sinüsler temizlenmeye ve vücut terlemeye başladığında rahatlama hissinin tadını çıkarın. Bu, detoksifikasyonu ve daha iyi dolaşımı teşvik eder, bu da bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Kan dolaşımını hızlandırmak!

  • Kan dolaşımını uyarmak için ayrık otu, tampiko (kil) ya da ipekten sert bir fırçayla taban ve tırnakları ovuşturun. Bu sırada, asitli sabun da kullanabilirsiniz. Marsilya sabunu önerilebilir.
  • Derinin ölü kısımlarını atmak ve deriye parlaklık kazandırmak amacıyla, topuğu ponza taşıyla ovun. Ancak, nasır, nasır kökü ve siğillere dokunmayınız. Bunlar uzmanların işidir.
  • Banyodan sonra, özellikle parmak aralarını özenle kurulayın. Çünkü ıslaklık, mantar hastalığının nedenidir.

Ayak Banyosu Nedir? Yorgunluk, Stres ve Anksiyetenin Giderilmesi

Ayak yorgunluğu, insanların yaşamlarında yaygın bir olay haline geliyor. Ofis işleri toplumun büyük bir parçası olduğundan, bacaklarda ciddi zayıflık geliştirmek kolaydır. Bu durumun hafifletilmesine yardımcı olmak için, mineral bakımından zengin bir tuz olan bir miktar Epsom tuzunu sıcak suya ekleyin.

Bu mineral tuzlarında bulunan magnezyum, ayaklara enerji artışı sağlayabilir. Ayrıca, bölgedeki dolaşım iyileştirilecek ve bu da bir antrenmana başlamayı veya yürüyüşe çıkmayı kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte, ayak banyoları fiziksel aktivitenin yerini tutmaz, bu nedenle herhangi bir spor türünü sağlıklı bir yaşam tarzına dahil etmek önemlidir.

Başka bir not, lavanta ve papatya gibi bazı uçucu yağların eklenmesi kaygı ve stresi hafifletmeye yardımcı olabilir. Aslında, Michigan State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, ayak banyolarının hem erkeklerde hem de kadınlarda düşmanlık ve öfke duygusunu yönetmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Daha iyi sonuçlar için, uyumadan önce ayak banyosu yapılmalıdır.

Son Düşünceler

Daha önce tartışılan her şeyin yanı sıra, ayak banyoları genel hijyen için mükemmeldir. Her pedikür salonu bu imkanı verir. Çünkü bakterilerin büyümesini önler ve tabanları ve cildi yumuşatır. Ayak banyoları hakkında en güzel şey, çok erişilebilir olmalarıdır.

Bununla birlikte, harika olan bu şeyi fazla kullanmamaya dikkat edin. Çok fazla banyo tuzu veya çok fazla uçucu yağ eklemek, deneyimi çok yoğun hale getirebilir ve stresin giderilmesinden daha fazla rahatsızlığa neden olabilir. Unutmayın, denge her şeyin anahtarıdır.

Öneriler:

Banyoda uzun süre kalmayı seviyorsanız, ayağınızı zaman zaman suyun dışına çıkarıp soğuk suyla ıslatırsanız, kendinizi daha az “gevşemiş” hissedersiniz. Bu yorgunluktan şişmiş ayaklara da iyi gelir.

Semih Bulgur

l am a knowledge worker who works hard to make you informed about original knowledges from international sources!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.