Beyin gücü nasıl arttırılır? Uzman Önerileri
Beyin gücü nasıl arttırılır? Uzman Önerileri | Beynimizde kaslarımız ve diğer organlarımız gibi çalıştıkça gelişir. Yani beyninizi çalıştırmaktan korkmayın. Çünkü beyin asla yorulmaz. Yorulan gözleriniz yada bedeninizdir. Beyin gücü nasıl artar?
Beyin gücü üzerinde daha fazla kontrole sahip olmayı istemez miydiniz?
İşte Beyin Gücü Budur!
Fikir üretiminden, toplantılardan sayıların uçuşmasına ve metin yazarlığına kadar bir çok alanda beynimize ihtiyacımız var. Yani daha fazla odaklanmanın ve bilişsel işlevin iyileştirilmesinin yararlı olacağı birçok farklı durum vardır. Beyin gücü daha kısa sürede daha fazla iş yapmanızı ve zor sorulara benzersiz çözümler bulamanızı sağlar.
Beyin gücü nasıl arttırılır? Uzman Önerileri:
İyi haber şu ki, beyin gücünüzü geliştirmenin bir dizi farklı yolu vardır. Özellikle de daha uzun bir süre boyunca bazı şeyleri tutarlı bir şekilde yapmaya istekliyseniz. Beyin sağlığınızı desteklemenin sekiz yolunu keşfedelim. Aşağıda uzman önerilerini bulabilirsiniz!
1. Beyin İçin İdman!
Hepimiz düzenli egzersiz yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak, çoğu girişimci meşgul, acele hayatlar sürüyor ve her zaman fiziksel aktiviteye uyacak zaman bulamıyor. İşin püf noktası bunu ters düşünmek olabilir. Yani uzun, sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmek istiyorsanız egzersiz yapmamayı göze alamazsınız.
Egzersiz sadece beyin sağlığınıza ve bilişiminize fayda sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda hafızanızı da iyileştirebilir. Uzun vadede, beyninizi dejenerasyona karşı bile koruyabilir. Bu düzenli bir egzersiz rutinine girmek için yeterli bir neden değil de peki, nedir?
2. Beyin Gücü için Kafein Alın.
Birçok insan günlerine bir fincan kahve ile başlar. Ayrıca bu ritüelin aslında kısa vadede bilişsel işlevlerinize fayda sağlamaktadır.
Kafein, elbette, uyanık kalmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte, tekrarlayan ve sıkıcı görevlere odaklanmanıza yardımcı olabilir. Ve hatta reaksiyon süreniz ve muhakeme süreniz de dahil olmak üzere zekanızı artıracaktır.
Açıkçası, kahvenin etkileri kalıcı değildir. Bununla birlikte, kafein etkisini kaybedene kadar beyninizin daha verimli çalışmasını sağlayabilir. Ancak kafeinin fazlası zarardır!
3. Biraz güneş ışığı alın.
Güneş ışığı ve egzersiz bazen el ele gidebilir. Bu çoğunlukla dünyanın hangi bölgesinde yaşadığınıza bağlıdır. Ayrıca yılın farklı zamanlarında ne kadar güneş ışığının mevcut olduğu da önemlidir. Bunun yanında açık havada zaman geçirmenin sizin için ne kadar gerçekçi olduğuna da bağlıdır.
Çok az güneş ışığı almak beynin için iyi değildir. Sisteminizdeki daha yüksek D vitamini seviyeleri daha iyi performans göstermenizi sağlar ve hatta beyninizin yaşlanmasını yavaşlatabilir.
Çok fazla güneş ışığı cildiniz için kötü olabilir. Ancak yeterince alamıyorsanız, beyin fonksiyonlarınız zarar görebilir. Tabii ki, istediğiniz kadar dışarı çıkma imkanı bulamazsanız her zaman D vitamini takviyesi alabilirsiniz. Sadece ölçülü miktarda takviye almayı unutmayın.
4.Beyin Gücü İçin Güçlü Bağlantılar Kurun.
Girişimcilik yolculuğunun yalnız bir yolculuk olduğu sıklıkla söylenir. Görünüşe göre, bu bilişsel işlevleriniz için iyi olmayabilir.
Sık sık yalnız hissediyorsanız, aslında bu psikolojik ve bilişsel düşüşe neden olabilir. Çünkü bu duygular uykunuz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. kan basıncınızı artırabilir. Ayrıca depresyona katkıda bulunabilir ve hatta genel refahınızı azaltabilmektedir.
Çoğu girişimci nasıl iletişim ve bağlantı kurulacağını bilir. Ama önemli olan, uzun vadede zihinsel ve psikolojik olarak sağlıklı kalmanızdır. Yani etrafınızda güçlü bir destek sistemi oluşturmaktır.
5. Beyin Meditasyonu.
Meditasyon şu anda birçok girişimci arasında trend bir konudur ve faydalarını tartışmak zordur. Meditasyon sadece stres seviyenizi azaltmakla kalmaz. Aynı zamanda Alzheimer veya demans gibi yaşa bağlı bozuklukları da önleyebilir.
Bu, öz bakımın önemine gösteriyor. Meditasyon yapmak için gününüzün sadece 10 ila 15 dakika ayırmanız bilişsel ömrünüzü uzatabilir. Ayrıca genel stres seviyenizi de azaltmanıza izin verebilir.
6. İyi uyuyun.
Bu, beyin girişimcileri için başka bir zor alan olabilir. Sabahın erken saatleri ve geç geceler bazen birlikte yaşanır. Ayrıca bir işletme kurmanın ve büyütmenin verdiği stres veya heyecan uyku düzeni üzerinde istenmeyen etkilere sahip olabilir.
Hafızayı ve öğrenmeyi pekiştirmek için uyku gereklidir. Yeterince uyuyamazsanız, ön lobunuzdaki gri madde hacminiz azalmaya başlayabilir. Frontal lobunuz, çalışma belleğinizi ve yürütme işlevinizi destekler ve kontrol eder. Yani bu da onu özellikle önemli hale getirir.
Kısacası, yeterince uyumazsanız, kafanızda daha az beyin olacaktır.
7. İyi beslenin.
Beslenmenin beyin sağlığınızda önemli bir rol oynaması sürpriz olmamalıdır. Girişimciler genellikle bir toplantıdan diğerine koşarak kendilerini çok az zaman bırakıyorlar. Böylece iyi yemek yemek için zaman kalmıyor.
Doğru beslenme türüne odaklanmalısın. Antioksidanlar ve amino asitler özellikle önemlidir ve E vitamini de faydalı olabilir. Şarap içmenin bilişsel işlevinizi geliştirdiği bilinmektedir. Yani ölçülü tükettiğinizi varsayarsak fındık, yaban mersini, kepekli tahıllar ve avokado da faydalıdır. Vücudunuz için iyi olan şey aynı zamanda beyniniz için de iyi olma eğilimindedir.
8. Beyin Gücü için Tetris Oynayın.
Bu size biraz sürpriz olabilir, ancak Tetris oynamanın beyniniz üzerinde birkaç olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Tetris oynamak gri maddeyi kısa bir süre için artıracak ve mekansal olarak ilgili görevleri yerine getirmede de yardımcı olacaktır.
En ilginç kısım, travmatik bir deneyimden sonra Tetris oynamanın beyninizin bu anıları depolamasını engelleyebilmesidir. Bu, uzun vadede olumsuz anılara daha az geri dönüş anlamına gelir.
Her zaman yanınızda bir akıllı telefon veya tablet vardır. Yani gününüze biraz Tetris eklemek oldukça basit olmalıdır. Kendini fazla kaptırma ve çalışmayı da unutma!
Son sözler:
Her şeyden çok, beyin gücü gelişimi alışkanlıklarla ilgilidir ve alışkanlıkların inşası zaman alır.
En iyi yaklaşım, aynı anda bir veya iki şeye odaklanmaktır. Hayatınıza tam bir makyaj yapmak zor olacak. Yani kaslarımız gibi beyin de tembelliği sever. Ayrıca geliştirmeye çalıştığınız alışkanlıklar kolay olmayabilir.