Bilim Teknoloji

Neden Her Zaman En Son WordPress Sürümünü Kullanmalısınız?

En Son WordPress Sürümünü Kullanmak | Her yeni WordPress güncellemesi çıktığında, kullanıcılardan WordPress sitelerini güncellemenin güvenli olup olmadığını soran e-postalar atılır. WordPress’inizi en son sürüme güncellemeniz gerekip gerekmediğini merak ediyor musunuz? WordPress güncellemenin artılarını ve eksilerini bilmek ister misiniz? Bu yazıda, wordpress’in en son sürümünü her zaman kullanmanın ve WordPress’i düzgün bir şekilde güncellemenin neden önemli olduğunu açıklayacağız.

Neden Her Zaman En Son WordPress Sürümünü Kullanmalısınız?

Yazılı bilgiyi tercih ediyorsanız veya daha fazla ayrıntıya ihtiyacınız varsa okumaya devam edin.

WordPress’i güncellemenin artılarına ve eksilerine bir göz atalım.

1. Güvenlik

Güvenlik, WordPress web sitenizi güncel tutmanız için tartışmasız en önemli nedendir.

WordPress dünyadaki tüm web sitelerinin % 30’undan fazlasına hizmet sağlar. Popülerliği nedeniyle, WordPress bilgisayar korsanları, kötü amaçlı kod dağıtıcıları, veri hırsızları ve bilgisayar korsanları için ortak bir hedeftir.

En son wordpress durumları
En son wordpress durumları

Şimdi iyi tarafı, tüm bilgisayar korsanlarının kötü olmamasıdır. Kötü olanlardan çok daha fazla iyi bilgisayar korsanı vardır. Yani bu da dünyadaki güvenlik uzmanlarının kodu inceleyebileceği ve güvenlik hatalarını / düzeltmelerini düzgün bir şekilde bildirebileceği anlamına gelir. Her güvenlik açığı bildirildiği zaman, çekirdek WordPress ekibi sorunu gideren bir güncelleme yayınlamak için özenle çalışır.

En Son WordPress Sürümünü! En son sürüm ve güvenlik!

WordPress’in en son sürümünü kullanmıyorsanız, bilinen güvenlik açıklarına sahip bir yazılım kullandığınız anlamına gelir. Bilgisayar korsanları eski sürümü çalıştıran web sitelerini arayabilir ve sofistike bir saldırının kurbanı olabilirsiniz.

Sadece WordPress’in kendisi değil, eklentiler de bilgisayar korsanları tarafından kullanılabilir. Tüm WordPress eklentilerinizin, temalarınızın ve çekirdeğin kendisinin her zaman güncel olduğundan emin olmanız gerekir.

2. Havalı Yeni Özellikler

Her yeni WordPress güncellemesi, yazılımda yeni özellikler ve challenge ile birlikte gelir. Mesela, WordPress 5.0 blok düzenleyicisini tanıttı, WordPress 5.3 erişilebilirlik ve UI iyileştirmeleri içeriyordu ve WordPress 5.4 blok düzenleyicisinde yeni bloklar ve iyileştirmelerle birlikte geldi.

Şimdi WordPress’in eski bir sürümünü kullanıyorsanız, WordPress deneyiminiz en son sürümü kullanan birinden çok daha farklı olurdu.

WordPress yardımı çevrimiçi bulmakta sorun yaşıyorsanız bunun sebebi eski bir sürüm kullanmanız olabilir. Çünkü WordPress destek forumlarındaki kullanıcılar, WordPress’in en son sürümünü kullandığınızı varsayar.

Wp temalar
WordPress temalar

3. Hız

WordPress geliştiricileri her zaman işleri daha hızlı hale getirmeye çalışıyorlar. Her yeni sürüm, WordPress’in daha hızlı ve daha verimli çalışmasını sağlayan çeşitli performans iyileştirmeleriyle birlikte gelir.

Örneğin, WordPress 4.2 navigasyon menüleri için JS performansını artırdı ve WordPress 4.1, bu sorguları kullanan sitelerin performansına yardımcı olan karmaşık sorguları geliştirdi.

Seo’da hız büyük bir faktör olduğundan, maksimum performans avantajları sağlamak için WordPress’inizi kesinlikle güncel tutmalısınız.

Wordpress ve hız
WordPress ve hız

4. Hata Düzeltmeleri

Büyük sürümlerin sıkı testlerine rağmen, bazen WordPress hataları çatlaklar yaratabilir. Bu yüzden zamanında küçük WordPress sürümleri (X.X.X’li olanlar) bunu hesaba katmalıdır. Örneğin, en son WordPress 4.2.3 güncellemesi 4.2 sürümünden 20 hatayı düzeltti.

Şimdi yardım isteyen WordPress destek forumlarına giderseniz, alacağınız ilk tavsiye WordPress’i güncellemektir. Çünkü bu sorunu çözebilir. WordPress’i güncellememek için ısrar ederseniz, yardım alamazsınız.

5. Uyumluluk (veya Tersi)

Genellikle eklenti ve tema geliştiricileri, yeni mevcut özelliklerden ve geliştirmelerden yararlandıklarından emin olmak için güncellemelerini büyük WordPress sürümleriyle koordine eder.

Ancak bazı durumlarda, bir güncelleme mevcut WordPress eklentilerinizi en iyi uygulamaları ve kodlama standartlarını takip etmiyorsa kırılabilir.

Bu yüzden düzenli güncel tutmanız ve yedeklemeniz çok önemlidir.

Tek dezavantajı, bazı nadir durumlarda sitenizin kırılabilmesi olabilir. Ancak iyi tarafı, aşağıdakilere sahip olduğunuzdur:

Geliştirilmiş WordPress güvenliği
Harika yeni WordPress özellikleri
Daha hızlı WordPress deneyimi
Daha iyi uyumluluk

Wp güncelleme
WordPress güncelleme

Artık WordPress sitenizi güncel tutmanın neden önemli olduğunu bildiğinize göre, WordPress’i nasıl güncelleyebileceğinize bir göz atalım.

En Son WordPress Sürümünü! WordPress Sitemizi Nasıl Güncel Tutarız?

Wp çekirdeğinizi, eklentilerinizi ve temalarınızı, onlar için yeni bir güncelleme olduğunda güncellemek oldukça kolaydır. WordPress yerleşik bir güncelleme bildirim sistemi ile birlikte gelir. WordPress panonuza giriş yaptığınızda mevcut güncellemelerin sayısını vurgular.

Ek olarak yapmanız gereken Dashboard » Güncellemeler sayfasını ziyaret etmek ve bu güncellemeleri yüklemektir. Bu tek tıklamayla yapılan bir işlemdir.

Ancak, birçok web sitesi sahibi wordpress kontrol paneline günlük olarak giriş yapmadığından, günlerce mevcut bir güncelleme olduğunu bile bilmiyor olabilirler. Neyse ki birkaç seçeneğiniz var.

WordPress 3.7 veya üzerini kullanıyorsanız, küçük sürümler için otomatik güncellemeler açılır (güvenlik ve hata düzeltmeleri için ayrılmıştır). Ana sürümler, eklentiler ve temalar için otomatik güncellemeleri açabilirsiniz.

Alternatif olarak, WordPress siteniz için yeni bir güncelleme olduğunda e-posta bildirimleri alabilirsiniz.

En Son WordPress Sürümünü! WordPress’te Güncellemeler için E-posta Bildirimleri Alın!

İşletmenizi yürütmekle meşgul olduğunuzda, güncellemeleri kontrol etmek için sitenize giriş yapmak genellikle aklınızdaki son şeydir. WordPress sitelerinizde bir güncelleme olduğunda bir e-posta bildirimi alabilseydiniz daha kolay olmaz mıydı?

Bu mümkün.

Yapmanız gereken ilk şey yüklemek ve etkinleştirmek WP Güncellemeleri Notifier eklentisi. Etkinleştirmeden sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar » Güncellemeler Notifier’i ziyaret edin.

Bu eklenti, sitenizi her saat güncellemeler için kontrol etmek için WordPress cron kullanır. Bunu günde bir veya iki kez değiştirebilirsiniz. Yeni bir güncelleme olduğunda, bu eklenti size bir e-posta bildirimi gönderecektir.

Varsayılan olarak WordPress çekirdek güncellemesini, eklenti güncellemelerini ve tema güncellemelerini kontrol ediyor. Tek yapmanız gereken test e-posta düğmesiyle ayarları kaydet’e tıklamak.

WP otomatik güncelleme
WP otomatik güncelleme

Eklentiden test e-postasını almazsanız, WordPress’in e-posta göndermeme sorununu nasıl düzeltiriz rehberlerlaetine göz atın.

WordPress Güncellemelerini Otomatik Yükle!

İşlemi daha da otomatikleştirebilirsiniz. WordPress, büyük sürümler, eklentiler ve temalar için otomatik güncellemeleri etkinleştirmenizi sağlar.

WordPress barındırma Yönetilen kullanmıyorsanız bu seçenek risklidir. Yönetilen WordPress barındırma şirketleri sitenizi otomatik olarak büyük WordPress sürümlerine günceller ve bir şey kırılırsa gözünüzü dört açmanız gerekir.

Otomatik güncellemeleri açarsanız, sitenizin kırılması durumunda hemen düzeltmek için çevrimiçi olmazsınız. Bununla birlikte, otomatik güncellemeleri etkinleştirmek istiyorsanız, bunu yapmanın iki yolu vardır (eklenti yöntemi ve kod yöntemi).

En Son WordPress Sürümünü! Önce, eklenti yöntemine bir göz atalım.

Öncelikle Easy Updates Manager eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Etkinleştirmeden sonra, eklentiyi yapılandırmak için Dashboard » Güncelleme Seçenekleri sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Artık çekirdek, eklentiler, temalar ve çeviri dosyaları için otomatik güncellemeleri ilgili bölümüne kaydırmanız gerekir. İşiniz bittiğinde, ayarlarınızı kaydetmeniz yeterlidir.

En son wordpress sürümü kullanmak
En son wordpress sürümü kullanmak

En Son WordPress Sürümünü! wp-config dosyasını kullanarak otomatik güncelleştirmeleri etkinleştir!

Aşağıdaki satırı wp-config.php dosyanıza ekleyerek WordPress çekirdeği için otomatik güncellemeleri etkinleştirebilirsiniz.

Önce sitenizi yedekleyin, bir şeylerin ters gitmesi durumuna karşı!.

1
define(‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, true);

Temalarınızı ve eklentilerinizi otomatik olarak güncellemek istiyorsanız, bunu temanızın php dosyasına veya siteye özgü bir eklentiye eklemeniz gerekir.

2
add_filter( ‘auto_update_plugin’, ‘__return_true’ );
add_filter( ‘auto_update_theme’, ‘__return_true’ );

Bu makalenin neden her zaman WordPress’in en son sürümünü kullanmanız gerektiğini öğrenmenize yardımcı olduğunu umuyoruz.

Bir zamanlar WP!

WordPress 3.1 sürümü eskiden yayınlandığında 15 milyon gibi yakalaması zor olan bir indirilme rakamına ulaşmıştı. Geçenlerde WordPress resmi blogundan yapılan açıklamayla, WordPress 3.2 sürümü kararlı versiyonunun indirilmeye hazır olduğu bildirmişti.

Yeni versiyonda göze çarpan değişiklikler hız ve sadelik. Dashboard’da ufak tefek geliştirmeler yapılmış. Eğer en baştan wordpress kuruyorsanız Twenty Ten teması yüklü olarak geliyor ve temaya HTML 5 tam uyumluluk modu getirilmiş. Metin editöründe geliştirmeler yapılmış. Widget ve sık kullanılanlara erişim için kısayollar eklenmiş.

WordPress Resmi blogunda güncelleyle ilgili paylaşılan videolara ulaşabilirsiniz.

Semih Bulgur

l am a knowledge worker who works hard to make you informed about original knowledges from international sources!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.