Yazılarım

Arabada yatmak! Bir arabalı sokak çocuğu için eğlenceli bir maceradır!

Ha gayret saat gece ikiye yaklaşmaktadır. AVM karanlıklarındaki üniformalı gözlerin hapsinden çıkıp, 2 metre karelik hücre cezanı çekmeye yani arabada yatmak için gidersin.

Ve günün bütün ağırlığıyla arabanın şoför koltuğuna yayılırsın. Ne kadar yorgun, durgun, solgun olsan da ilk denemede uyuyamazsın. Evindeki yatağında koynuna sokulduğu gibi uyku girmez gözlerine, sana giren sadece boynundaki ağrılardır.

Bu nankörlük mü?

Yan koltukta ki sevgilinin yerini sevimli bir sokak kedisi alır. Şaşkın, miskin, sihirli uzanışlarında keskin tırnakları ve parlayan yılan gözleri saklıdır. Köftenizden bir parça verdiniz mi eğer huysuz bir kedi değilse, en iyi arkadaşınız olur.  O kadar sevimli, bebek yüzlü, tatlı ve iyi kalplidir ki nankörlüğünü görmeyi verirsiniz.

Yağlı tahta,

Yağlı bir tahtaya uzanmış gibi uyumaya çalışırsınız ama ilk denemede mümkün değildir. Sağa dön sola dön olmaz. Ayaklarını koyacak yer bulamazsın, uzatamazsın da, görülmemek için kafanı bile kaldıramazsın. Yastığına sarılamaz, en sevdiğin pozisyonu alıp uyku denen dipsiz kuyuya dalamazsın.

Camları hafif aralık bırakmalısın yoksa buğu yapar ve arabada biri olduğu belli olur. Ama bu durum hassas bir ayar ister. Kışın camları açık bırakman demek, iyi örtünmediysen özellikle ayaklarının donması demektir. Sımsıkı sarılmak, motoru çalıştırıp arabanın kaloriferini açmak faydalı olabilir.

Arabada yatmak
Arabada yatmak

Yaz ve kış ayrı bir derttir arabada yatmak!

Yazın ise sivri burunlu sinekler, sivri topuklu kadınlar gibi seni delik deşik edip, kanını emmek için karanlık bir pusuda beklerler. Yazın camı kapatamazsın, üzerine bir şeyler örtüp, sarhoş olup sızmaktan başka bir şansın çoğu zaman yoktur.

Veya sinek kovan spreyler arabada geçecek rahat bir gece için tavsiye edilir. Rüzgar alan apartman arası sokaklar, yanları açık ama etraftan görülmeyen genelde meşe ağaçlarının kapadığı köşeler, yazın ferah bir mekan suna bilir size.

Yatmadan önce işemek çok önemli,

Birkaç pipo çekimi, birkaç şişe ve çerezlerle yaptığın gevezelikten sonra çişinin gelememesi için dua ederek, biçimsiz şoför koltuğuna uzanırsın. Ama yine olmadı. Çaktırmadan arabadan çıkıp bagajdan yastığını alırsın ve tekrar uzandığın da biraz daha ev konforu hissedilir.

Mümkünse, karanlık bir ağaç dibine işediysen uyku biraz daha yaklaştı demektir. İşte esas macera bundan sonra başlar! Devam edecek…

semihbulgur.com

 

Semih Bulgur

l am a knowledge worker who works hard to make you informed about original knowledges from international sources!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Merhaba. Sitemiz yoğun bir emeğin ürünüdür! Sitede dolaşmak için lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatın. Please Close The Ads Protector.